شاید برای شما جالب باشد که این تولید و اختراع قدم مفیدی برای کاهش آلودگی هوا باشد بنحوی که نه تنها گرمای تولید از روشن بودن لامپ کمتر می شود بلکه به کاهش گازهای گلخانه ای نیز کمک شایانی خواهد کرد. اولین بار لامپ فلورسنت فشرده توسط کوپر هیویت اختراع شد و بصورت محدود در صنایع وعکاسی مورد استفاده قرار می گرفت و بعدها توسط کمپانی جنرال الکتریک به تولید انبوه رسید .
فناوری بکار رفته در این نوع لامپ در واقع همان اثر فلورسانی است که با گرم شدن گاز نئون و آرگون توسط اعمال ولتاژ بر دو سر لامپ و آزاد شدن الکترون های ماده ی جیوه که مقدار کمی درون لامپ قرار دارد و با برخورد با پوشش فسفر که لایه ای در سرتاسر لامپ را پوشانده موجب درخشندگی آن و نور دهی می شود. نور یکدست یکی از مزایای استفاده از لامپ های کم مصرف بجای لامپ های معمولی است و نور تولیدی یک لامپ کم مصرف در مقایسه با لامپ معمولی رشته ای 20 وات به ترتیب 60 لومن بر وات و 12لومن بر وات خواهد بودو در حدود 80 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
گرمای تولید شده در لامپ های کم مصرف بسیار کمتر از لامپ های معمولی است بطوریکه در حدود 90 درصد انرژی را به گرما تبدیل می کند.کم بودن توان ورودی و توان مصرفی لامپ های کم مصرف تاثیر مطلوبی در مصارف صنعتی و خانگی می گذارد. با توجه به بالا بودن قیمت لامپ های کم مصرف اما به علت طول عمر بالاتر و صرف هزینه کمتر برق می توان به هزینه باصرفه به این موضوع نگاه کرد که بازخورد مناسب را در طولانی مدت می گذارد. انتخاب رنگ و طرح این نوع لامپ ها از مهمترین ویژگی لامپ های کم مصرف است از طرفی لامپ های پهن تر و پیچ بیشتر توان بیشتری دارند.