1. لامپ های رشته ای
لامپ های رشته ای، لامپهای معمولی هستند که از تنگستن ساخته میشوند. لامپ زمانی روشن میشود که جریان الکتریسیته از رشته تنگستن عبور کند. جالب است بدانید که رشته تنگستن درون حباب خلاء یا گاز نیتروژن قرار میگیرد. لامپ های رشته ای را میتوان در اندازهها و شکلهای مختلف خریداری کرد. طول عمر لامپ های رشته ای در راهنمای خرید لامپ بین 700 تا 1000 ساعت است. از مهمترین معایب این لامپها میتوان به اتلاف انرژی بالا اشاره کرد. از سوی دیگر، گرم شدن رشته تنگستن در اثر عبور ناگهانی جریان الکتریسیته باعث سوختن لامپ میشود. با این وجود، لامپ های رشته ای را میتوان با قیمت مناسبتر خریداری کرد.
2. لامپ های فلورسنت
فلورسنت از دیگر انواع لامپ به شمار میرود. لامپ های فلورسنت با نام لامپهای مهتابی نیز شناخته میشوند و دارای ساختار پیچیدهتری هستند. عبور جریان الکتریسیته از درون لوله فلورسنت حاوی جیوه و گازهای دیگر باعث روشن شدن این نوع لامپها میشود. از مهمترین مزایای لامپ های فلورسنت میتوان به نیاز به مصرف انرژی کم و دوام بالا اشاره کرد. با این وجود، دفع این لامپها به دلیل داشتن جیوه دشوارتر است.
3.لامپ های ال ای دی (LED)
در راهنمای خرید لامپ، ال ای دی حرف اول را میزند. این لامپها به دلیل راندمان بالا مورد استقبال قرار گرفتهاند. از دیگر مزایای لامپ های ال ای دی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طول عمر بالا (حدود 100 هزار ساعت)
مصرف انرژی کمتر
طیف رنگ گسترده
ایمنی بالا
از سوی دیگر، لامپ های ال ای دی با قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار میگیرند. لامپ های ال ای دی به دو دسته تقسیم بندی میشوند: لامپ های SMD و لامپ های COB.
4. لامپ های هالوژن
لامپ های هالوژن را میتوان نسخه بهبود یافته لامپ های رشته ای دانست. به عبارت دیگر، در ساخت این لامپها از رشته تنگستن استفاده میشود. با این وجود، اندازه لامپ های هالوژن کوچکتر از لامپ های رشته ای است. استفاده از هالوژن همراه با نوعی گاز بی اثر در ساخت این لامپها باعث افزایش طول عمر، کارایی و درخشندگی میشود.
5. لامپ های هوشمند
در راهنمای خرید لامپ، نام لامپ های هوشمند نیز به چشم میخورد. این لامپها از دستاوردهای پیشرفت فناوری به شمار میروند. لامپ های هوشمند با اتصال به اپلیکیشن گوشیهای هوشمند، امکانات شگفت انگیزی را در اختیار کاربران قرار میدهند. از مهمترین امکانات این لامپها میتوان به تنظیم شدت نور، رنگ نور یا زمانبندی روشن و خاموش کردن لامپ اشاره کرد. سهولت در استفاده، طول عمر بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی از مزایای لامپ های هوشمند محسوب میشوند. اگرچه، این لامپها حتی هنگام خاموش بودن نیز برق مصرف میکنند. از سوی دیگر، هزینه آنها در مقایسه با لامپهای دیگر بالاتر است. پیچیدگی و نیاز به نصب تخصصی از دیگر معایب لامپ های هوشمند به شمار میروند.