همان طور که نام آن ها پیداست، هالوژن های سقفی، دسته از لامپ های هالوژنی هستند که معمولاً بر روی سقف کار می شوند و می توانند به صورت توکار و یا روکار مورد استفاده قرار گیرند. به طور کلی، ساختمان لامپ های هالوژن از یک رشته تنگستن که در یک محفظه تشکیل شده اند که آن محفظه با گازهای بی اثر و کمی هالوژن از قبیل برم یا ید پر شده است. معمولاً وقتی انرژی الکتریسیته به هالوژن داخل لامپ می رسد ، باعث می شود این گاز گرم شود و گرمای ناشی از هالوژن باعث گرم شدن سیم تنگستن شده و در نهایت، نور سفید رنگی از این رشته سیم ساطع می گردد.
مهم ترین چیز در ساختمان تمامی لامپ هالوژنی، از جمله هالوژن های سقفی، مقدار گاز هالوژن موجود در داخل لامپ است. کم یا زیاد بودن این گاز رابطه مستقیمی با کارکرد لامپ و سلامت آن دارد. به همین دلیل تاکید بر آن است تا در ساختن این مدل لامپ ها، میزان هالوژن موجود در آن ها، در حد یک استاندارد باشد. لامپ های هالوژن سقفی معمولاً با دو محفظه ساخته می شوند و دلیل این موضوع هم این است که به دلیل کوچک بودن کلیت ساختمان لامپ و نزدیکی حباب با رشته تنگستن و گرمای ناشی از انرژی الکتریسیته، شیشه محفظه، خیلی بیشتر گرم می شود و به خاطر جلوگیری از خطرات احتمالی، از دو محفظه شیشه ای در ساختمان لامپ استفاده می شود.
مزایای هالوژن سقفی
از مهم ترین مزیت هایی که می توانیم برای انواع لامپ هالوژن سقفی بیان کنیم، کوچک و سبک بودن این مدل از لامپ ها می باشد. در واقع کوچک بودن و وزن کم این هالوژن ها، باعث می شود که انعطاف آن ها در استفاده برای انواع محیط های سقفی بزرگ و کوچک، بسیار بالا باشد. مزیت دوم، طول عمر بالای این مدل لامپ ها نسبت به لامپ های رشته ای است. در واقع این لامپ ها بر خلاف جثه کوچکی که دارند، بسیار مقاوم تر از انواع لامپ های رشته ای خواهند بود.
مزیت سوم، مصرف برق بسیار پایینی است که برای این مدل لامپ ها تعریف می شود. لامپ های هالوژنی، علی الخصوص لامپ هالوژنی سقفی، مصرف برق بسیار کمی دارند و این اتفاق در حالتی رخ می دهد که این لامپ ها از نوردهی بسیار بالایی برخوردار می باشند. در واقع، لامپ هالوژن سقفی از جمله لامپ هایی است که کیفیت نوردهی خوبی بر خلاف انتظار دارد و اصلاً به همین دلیل است که به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
https://hedayatgostar.com/%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%BE/%D9%87%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%98%D9%86%DB%8C